28-2-2022: Jongeren vinden en vertellen

Op maandag 28 februari gingen we in gesprek met 10 jongeren uit de gemeente Purmerend over de binnenstad. Wat is hun favoriete plek in het centrum en waarom? Als ze iets mogen veranderen in de binnenstad, wat zou dat dan zijn? En wat missen ze nu nog in de binnenstad? Dit en meer bespraken we met elkaar bij Frites van het Weeshuys, midden in het centrum van Purmerend. De jongeren gaan tot en met 16 maart als analist aan de slag en halen meningen en signalen vanuit leeftijdsgenoten op. Hoe ze deze informatie verzamelen, bepalen ze zelf. Woensdag 16 maart komen we weer bij elkaar om de opgehaalde informatie met elkaar te delen en hier verder over te praten.

Via deze sessies kunnen we met de jongeren dieper op de onderwerpen ingaan. Daarnaast wordt de mening van jongeren met betrekking tot de binnenstad opgehaald via Swipocratie, een tool waarbij zij door te swipen aan ons kunnen laten weten hoe hun ideale binnenstad eruit ziet. Hier leest u daar meer over.

9 gedachtes over “28-2-2022: Jongeren vinden en vertellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *