19-5-22: Kopgroep vastgoedeigenaren binnenstad Purmerend ondertekent ambitieverklaring

Vastgoedeigenaren uit de Purmerendse binnenstad bundelen krachten om samen structureel te bouwen aan een gevarieerde en leefbare binnenstad van Purmerend. Op maandag 16 mei 2022 ondertekende de kopgroep vastgoedeigenaren – in het bijzijn van wethouder Eveline Tijmstra van de gemeente Purmerend – de ambitieverklaring binnenstad Purmerend.

Vastgoedeigenaren hebben de ambitie om op termijn een krachtig samenwerkingsverband te vormen waarin zij onderling en met de gemeente overleggen en samenwerken. Ze zetten daarbij kennis, tijd en netwerk in om de samenwerking te versterken en de betrokkenheid van andere eigenaren te verhogen. Ook gemeente Purmerend onderstreept het belang van een hoge organisatiegraad van de vastgoedpartijen zodat zowel onderling als met de gemeente en ondernemers op een effectieve manier kan worden samengewerkt.

Aangenaam werken, wonen en verblijven

Het eigen unieke karakter, het potentieel van de sterke regiofunctie van de binnenstad van Purmerend en het toekomstige Programma Binnenstad  (visie en uitvoeringsprogramma) vormen de fundamenten voor de samenwerking. In het Programma Binnenstad formuleren de binnenstadpartners concrete doelen en maken afspraken over bijvoorbeeld  de juiste mix van aanbod, economische functies en woningen, over het uiterlijk en het onderhoudsniveau van de panden en over de leefbaarheid van de binnenstad Purmerend. Zodat ondernemers, bewoners en bezoekers op een aangename manier naast en met elkaar werken, wonen en verblijven.

Van ambitie naar uitvoering

Deze ambitieverklaring markeert de stap naar de volgende fase in de onderlinge samenwerking. Vanaf juli 2022 zullen alle vastgoedeigenaren in de binnenstad worden benaderd om zich aan te sluiten bij dit initiatief en actief bij te dragen aan Programma Binnenstad.

Meer weten?

Heeft u vragen over de ondertekening van de ambitieverklaring? Neem dan contact op met Janneke den Ouden, senior adviseur bij Stad & Co. namens de provincie Noord -Holland, via janneke@stadenco.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. In 2020 werd onderzocht welke binnenstedelijke gebieden als kansrijk transformatiegebied voor functieverandering (van winkelen naar wonen) aangeduid konden worden. De binnenstad van Purmerend is een van deze gebieden. Stad & Co kreeg daarna de opdracht om de transformatieopgaven scherp te krijgen en aan te jagen, en gemeenten en vastgoedeigenaren bij de beoogde functieverandering te ondersteunen. 

Kopgroep vastgoedeigenaren ondertekenen ambitieverklaring in binnenstad van Purmerend

9 gedachtes over “19-5-22: Kopgroep vastgoedeigenaren binnenstad Purmerend ondertekent ambitieverklaring”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *