3-5-22: Praat opnieuw mee over de toekomst van de binnenstad op 17 mei

Op dinsdagavond 17 mei organiseert de gemeente Purmerend voor de tweede keer een bijeenkomst waarin zij de resultaten tonen van de eerste ideeën over de toekomst van de binnenstad. De afgelopen maanden hebben inwoners, ondernemers, bezoekers, vastgoedeigenaren en culturele en maatschappelijke instellingen meegedacht over de toekomst van de binnenstad van Purmerend.

Toelichting
De bijeenkomst die eerder al op 21 april werd georganiseerd, was een groot succes. Zo’n 350 inwoners en bezoekers kwamen op de Lutherse kerk af. In de avond was de kerk gevuld met ondernemers en vastgoedeigenaren. Het programmateam gaf bij diverse borden die in de kerk stonden opgesteld een toelichting op de eerste schetsen van de nieuwe binnenstad.

Uitkomsten
Wat opvalt in de uitkomsten is meer groen, meer bankjes, meer aanbod voor jongeren. Behoud en versterking van wat er nu al is, leegstand van winkels voorkomen, toekomstbestendigheid en de binnenstad als ontmoetingsplaats. De gemeente Purmerend en het adviesbureau DTNP hebben de afgelopen maanden input verzameld uit de stad en dit omgezet in een eerste schets. De resultaten van de afgelopen maanden worden na 17 mei verwerkt tot een toekomstvisie voor de binnenstad. De verwachting is dat de raad deze in het najaar behandeld.

Kom langs
Op 17 mei is iedereen welkom voor een inloopbijeenkomst in het stadhuis van Purmerend tussen 19.00 en 21.30 uur. Dan geeft het programmateam nogmaals een toelichting op dat wat er is opgehaald. Aanmelden is niet nodig. Het programmateam hoopt u te kunnen begroeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *